Bram Zondag – Architect

Architect Bram Zondag (1983) is eigenaar van Bureau Zondag. Hij heeft in 2009 zijn master-diploma behaald aan de Technische Universiteit Delft.

Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt bij Van den Berg Architecten en NSL Architecten. In samenwerking met Arjan de Nooijer van dNArchitectuur heeft hij aan veel prijsvragen meegedaan, waaronder in 2012/2013 winst met het ontwerp van een warmtehub in Hoogvliet, in 2013 gekozen als winnend architect bij de Jonge Architecten prijsvraag met het ontwerp ‘Veel voor weinig’ en in 2016 winnaar van de prestigeuze prijsvraag A Home Away From Home met het ontwerp ‘SolarCabin – Een dak onder de zon’.

Bram: “Met een voorliefde voor mooie materialen, goed onderzoek en bijzondere invalshoeken werk ik aan het maken van een goed ontwerp. Een goed gebouw zie ik als een integraal verhaal waarbij de plek van het gebouw in de omgeving, de materialen die zijn toegepast, de typologische structuur van het ontwerp en de draagstructuur van het gebouw een synergie met elkaar vormen. Een goed gebouw dat in zijn omgeving klopt is echter de helft van het verhaal. Een belangrijk les van mijn gewaardeerde afstudeerdocent Ber Mooren is dat het ooghoogteperspectief telkens leidend is. Zijn de looproutes logisch? Zit dat raam op de goede plek? Kan ik me goed oriënteren? Ten slotte is de uiteindelijke gebruiker van het gebouw ongelofelijk belangrijk.

Neem contact op voor meer informatie!